Skärbräda i trä

Min reaktion när jag ser någon använder en plastbräda...."Veeeee"!

Det finns många varianter av skärbrädor tillverkade i olika material på marknaden. Dom är antingen i plast, trä, metall eller marmor. Från all denna mångfald behöver du bara välja trä och här är svaret ...

En skärbräda i trä är unik. Påståendet att plast kan rengöras och desinficeras bättre än trä är felaktigt. Plast absorberar bakterier även efter att det har tvättats med varmt vatten, finns kvar inuti skärbrädan, förhindrar dem från att föröka sig och så småningom dö. Studien bekräftade att även om träbrädan bryts ner, fortsätter bakterierna att växa inne i brädan. När man skär i plast bildas spår, som suger upp alla bakterier. Det är praktiskt taget omöjligt att tvätta rent nere i skårorna.
Professor O. Cleaver från University of California, säger: "I plastskärbrädornas spår hittas en hel del bakterier och rengöring tar inte bort problemet, utan helt enkelt flyttat dem från en plats till en annan." Då skärbräda i är av glas eller metall så rekommenderar professorn inte dessa eftersom dom skadar knivbladet.

En träskärbräda är det bästa alternativet från ur alla aspekt - ekonomiskt, hygieniskt och miljövänligt. Dessutom kan den desinficeras i ugnen, men tänk på att inte ha den inne för länge då den tenderar att bli uttorkad. Den mest grundläggande regeln är att i några minuter gnida den med grovt salt och en halv citron. På detta sätt försvinner överflödiga matpartiklar och obehagliga lukt.

Ingenting är bättre än ett träbräda!

Önskar er en fortsatt fin söndag!

Liga på PureButik