Varför väljer vi att erbjuda naturliga och ekologiska hudvårds- samt miljövänliga, hållbara hushållsprodukter i sortimentet?


I första hand har jag - Liga i hela mitt liv tänkt hållbart. Väljer i första hand att köpa högkvalitativa kläder och skor, accessoarer, make up och även hudvård-, hygien och hårvårdsprodukter. Och öneskemålet är att andra skall göra detsamma - tänka hållbart, handla miljövänligt, naturligt och när det är möjligt också ekologiskt. Det som oroar mig mycket är vad gör vi med naturen, som ger oss så mycket glädje och mat. Vi kan gå i skogen och plocka bär, svamp och ta en promenerad eller bara för att få ny energi och andas frisk luft.

Har ni tänk någon gång på hur det påverkar barnen eller barnbarnen om vi fortsätter dagligen använda starka tvätt- och rengöringsmedel? Mitt hjärtat blöder varje gång när något barn går förbi och doftar av parfymerade tvätt- och hygienprodukter eller av föräldrarnas billiga parfym. Och sedan ställer man sig frågan, varför barn så ofta blir sjuka, eller får kroniska sjukdomar som exempel astma som i värsta fall kan vara dödlig. Rent vatten blir mer och mer en bristvara, varje gång du öppnar kranen blir det mindre. Stänger du av vattenkranen när du borstar tänderna eller när du rengör handdisken mellan sköljningarna?

Mitt mål är att rensa hela vårt hem från onödiga plastartiklar, kläder/soffor tillverkade i syntetiska material.

I företaget och i den dagliga förbrukningen använder vi återvunnet papper, kartonger, tejp och återanvänder kartonger. Vi sopsorterar också allt från papper till metall.

Hur idén till PureButik föddes?

Innan företaget registrerades, funderade vi på vilket namn webshopen skulle ha. Namnet "PureButik" kom till på en biltur. "Pure" som dom flesta av oss vet betyder "rent" och "butik"...detta ord är mer tilltalande än "shop".

2011 började PureButik att sälja naturliga ljus från Italien. Under den perioden tillverkade jag naturliga och ekologiska hudvårdsprodukter åt mig själv. Det är fantastiskt att skapa något själv - ni måste prova...det är spännande, som att laga en måltid från grunden. Då jag inte har någon kemist utbildning och i samma veva blev gravid, valde jag att sluta med mitt skapande. Men intresset fanns fortfarande kvar att egentillverka och att använda naturliga, ekologiska hudvårdsprodukter. Fick då veta att det fanns ett lettisk företag som tillverkade ekologiska ansiktsvårdsprodukter med namn "Kivvi" som sökte  samarbetspartner i Sverige. Så då beslutades det att PureButik's webshop även skulle börja sälja hudvård.
Besök Purebutik så ser ni att vi inte bara säljer lettiska märken utan också svenska, tyska och min förhoppning att inom kort även franska.

Marknadsföring/texter

Allt marknadsföringsmaterial gör jag själv. Gissar på att jag har uppemot tusentals produktbilder. Då jag och min familj kommer från Lettland och svenska är mitt femte språk, så hanterar jag inte det svenska språket till 100%, så kollegan Lindha hjälper oss att redigera texterna och det textmaterial som används.

Mina hjälpande händer

I första hand är det min sambo - Raitis, som är ansvarig för allt det tekniska och för att butiken fungerar som det ska.

Vår dotter - Emilija, hennes ritningar använder jag som backgrung när produktbilder görs. Hon drar också lott om vem som vinner i tävlingarna. 

Väninnan Lindha, som är ifrån Göteborg, hon är doft- och kemiskt överkänslig och är vår "försökskanin" så att sortimentet även passar personer med doftöverkänslighet, allergiker och  astmatiker. På grund av sina sjukdomar, så blir hon sjuk av nästintill allt och har svårt att lämna bostaden och hjälper oss via internet och telefon med alla produktbeskrivningar och andra administrativa jobb.

Hur jag - Lindha kom i kontakt med PureButik

Kom in i företaget lite av en slump då jag sökte efter produkter med ekologiskt innehåll och svag doft.  Har astma, Shr - sensoratorisk doftöverkänslig och Mcs - multipel kemisk överkänslighet så är det svårt att finna produkter som fungerar.
Liga och Raitis hade tankarna på att inrikta företaget för doftöverkänsliga och vad vore då inte perfekt att kunna ha en mänsklig "testkanin". 
Och då jag har tidigare erfarenheter inom direkt- och distansförsäljning, kund- och företagskontakter, övergripande inköps- och ekonomiansvar,  butikchefsbefattning på större företag, bedrivit närlivs- och webbutik samt varit anställd och uthyrd till livsmedelsbutiker, så kan jag bidra med extra hjälp. Är så glad och tacksam för samarbetet med Liga och Raitis, då mina dagar blir mer betydelsefulla, för att nästan inte kunna gå ut blir rätt tråkigt i längden. Har även fått nya vänner som jag och min familj - som består av min älskade hälft Peter och vår son Hampus - träffar när tillfälle finns. Men tack vare internet, så hörs jag och Liga via e-post varje dag - min lilla värld har blivit större tack vare min vän och att vara mänsklig "försökskanin" har sina fördelar.


Webbsidan Purebutik.se drivs av Pu&Re Butik Stockholm Handelsbolag
Organisationsnummer 969757-9341
Momsregistreringsnummer SE969757934101
Innehar F-Skattsedel

Ni som bor på Ekerö är hjärtligt välkomna att besöka oss på Ploglandsvägen för att känna, dofta och köpa produkter. Bara ring, e-posta eller smsa oss innan så vi är hemma.Välkommen som kund till oss på PureButik.se!


Accept

På www.purebutik.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.       Om Cookies